.

Ekspresowy bezmięsny obiad w stylu azjatyckim! Przepis mega prosty i szybki w przygotowaniu- jestem pewien, że sobie poradzisz! Listę składników, sposób przygotowania oraz wartość odżywczą znajdziesz poniżej. 

Składniki:

  • 225 g fasola szparagowa mrożona, 
  • 180 g tofu naturalne, 
  • 75 g marchew,
  • 40 g makaron ryżowy, 
  • 50 g cebula,
  • 10 g sos sojowy, 
  • 10 g erytrytol,
  • 5 g oliwa, 
  • 5 g szczypiorek,
  • 5 g czosnek, 
  • 3 g ocet.

Jadłospisy IDEALNE dla Ciebie!

Sposób przygotowania:

1.Makaron ryżowy gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2.Czosnek i cebulę drobno siekamy, podsmażamy na oliwie i dodajemy pokrojone w kostkę tofu. Smażymy przez kilka minut, dodajemy fasolkę i marchew pokrojoną w plasterki.
3.Łączymy ze sobą ocet, erytrytol, sos sojowy.
4.Makaron i sos dodajemy do warzyw.
5.Danie podajemy ze szczypiorkiem.

➡️Dodatkowe informacje: 

  • Całość: 426 kcal | 25 b | 12,4 t |63 w