Ekspresowy bezmięsny obiad w stylu azjatyckim! Przepis mega prosty i szybki w przygotowaniu- jestem pewien, że sobie poradzisz! Listę składników, sposób przygotowania oraz wartość odżywczą znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 225 g fasola szparagowa mrożona,
- 180 g tofu naturalne,
- 75 g marchew,
- 40 g makaron ryżowy,
- 50 g cebula,
- 10 g sos sojowy,
- 10 g erytrytol,
- 5 g oliwa,
- 5 g szczypiorek,
- 5 g czosnek,
- 3 g ocet.
Jadłospisy IDEALNE dla Ciebie!
Sposób przygotowania:
1.Makaron ryżowy gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2.Czosnek i cebulę drobno siekamy, podsmażamy na oliwie i dodajemy pokrojone w kostkę tofu. Smażymy przez kilka minut, dodajemy fasolkę i marchew pokrojoną w plasterki.
3.Łączymy ze sobą ocet, erytrytol, sos sojowy.
4.Makaron i sos dodajemy do warzyw.
5.Danie podajemy ze szczypiorkiem.
➡️Dodatkowe informacje:
- Całość: 426 kcal | 25 b | 12,4 t |63 w