Dziś jajecznica w trochę innej odsłonie. Bardzo prosta i szybka w przyrządzeniu, którą możemy dowolnie modyfikować według naszych zachcianek.
Same popularne składniki. Listę składników, sposób przygotowania oraz wartość odżywczą znajdziesz poniżej. ⬇️
Składniki:
✔️rukola,
✔️180 g jaja,
✔️25 g pieczarki,
✔️ząbek czosnku,
✔️5 g olej do smażenia,
✔️30 g cebula czerwona,
✔️20 g papryka czerwona.
Sposób przygotowania:
1️⃣W pierwszej kolejności podsmażamy pieczarki, cebulę, czosnek i paprykę- zdejmujemy z patelni.
2️⃣Następnie wbijamy jajka do miseczki, roztrzepujemy i przyprawiamy: solą, pieprzem.
3️⃣Przelewamy jaja na patelnię, lekko podsmażamy i przewracamy na drugą stronę.
4️⃣Przekładamy na talerz, następnie na połowę nakładamy farsz.
Smacznego! 🙂
Jadłospisy IDEALNE dla Ciebie!
➡️Wartość odżywcze:
Energia: 324kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 22,6
Węglowodany: 6,6 g
POLECANE