.

Dziś jajecznica w trochę innej odsłonie.  Bardzo prosta i szybka w przyrządzeniu, którą możemy dowolnie modyfikować według naszych zachcianek.

Same popularne składniki. Listę składników, sposób przygotowania oraz wartość odżywczą znajdziesz poniżej. ⬇️

Składniki:

✔️rukola,

✔️180 g jaja,

✔️25 g pieczarki,

✔️ząbek czosnku,

✔️5  g olej do smażenia,

✔️30 g cebula czerwona,

✔️20 g papryka czerwona.

 

Sposób przygotowania:

1️⃣W pierwszej kolejności podsmażamy pieczarki, cebulę, czosnek i paprykę- zdejmujemy z patelni.

2️⃣Następnie wbijamy  jajka do miseczki, roztrzepujemy i przyprawiamy: solą, pieprzem. 

3️⃣Przelewamy jaja na patelnię, lekko podsmażamy i przewracamy na drugą stronę.

4️⃣Przekładamy na talerz, następnie na połowę nakładamy farsz. 

Smacznego! 🙂

Jadłospisy IDEALNE dla Ciebie!

➡️Wartość odżywcze:

Energia: 324kcal 

Białko: 25 g 

Tłuszcz: 22,6

Węglowodany: 6,6 g

POLECANE