.

Dziś jajecznica w trochę innej odsłonie. ?Jest bardzo prosta i szybka w przyrządzeniu, a także bardzo uniwersalnym daniem, które możemy dowolnie modyfikować według naszych potrzeb, albo zachcianek.

Same popularne składniki i bez sztucznych aromatów. Listę składników, sposób przygotowania oraz wartość odżywczą znajdziesz poniżej. ⬇️

Jadłospisy IDEALNE dla Ciebie!

?Składniki:

✔️rukola,

✔️180 g jaja,

✔️25 g pieczarki,

✔️ząbek czosnku,

✔️5 g olej do smażenia,

✔️30g cebula czerwona,

✔️20 g papryka czerwona.

 

?Sposób przygotowania:

1️⃣W pierwszej kolejności podsmażamy pieczarki, cebulę, czosnek i paprykę.

2️⃣Następnie wbijamy nasze jajka do miseczki  i lekko ubijamy oraz przyprawiamy: solą, pieprzem. 

3️⃣Przelewamy nasze jaja na patelnię, lekko podsmażamy i przewracamy na drugą stronę.

4️⃣Przekładamy na talerz, następnie na połowę nakładamy farsz. Do smaku można posypać szczypiorkiem i gotowe.?

Smacznego!?

POLECANE

➡️Wartość odżywcze:

Energia: 324kcal 

Białko: 25 g 

Tłuszcz: 22,6

Węglowodany: 6,6 g