.

Dziś gofry z serka wiejskiego! Dla mnie – bezapelacyjnie najlepsze! W przeciwieństwie do tradycyjnych gofrów są dużo lżejsze i bardziej sycące. Jem je w wersji na słodko, tak moim zdaniem najlepiej pasują. Listę składników, sposób przygotowania oraz wartość odżywczą znajdziesz poniżej. 

Jadłospisy IDEALNE dla Ciebie!

Składniki (4 gofry):

➡️80 g jajko (2 sztuki) ,

➡️10 erytrytol,

➡️50 g mąka kukurydziana ,

➡️200 g serek wiejski,

➡️12 g odżywka białkowa (dodatek- można pominąć).

 Sposób przygotowania:

1️⃣Zblenduj wszystkie składniki.

2️⃣Pędzelkiem nasmaruj górną i dolną płytę grzejną olejem.

3️⃣Wylej ciasto na gofrownicę.

4️⃣Piecz masę przez 3-5minut unikając otwierania urządzenia przed czasem.

Smacznego!

POLECANE

⚖️Informacje o wartościach odżywczych:

Kaloryczność 505

Białko:49 g

Tłuszcze:16 g

Węglowodany:41 g